Gebouwverzekering

Schade aan uw bedrijfspand door bijvoorbeeld brand of waterschade kan voor u vervelende consequenties hebben. In sommige gevallen kan het zelfs uw volledige operatie in gevaar brengen. Met een gebouwverzekering of gebouwenverzekering verzekert u uw bedrijf tegen de schade als gevolg van onder andere brand en/of waterschade. Vaak wordt een gebouwverzekering al aangeboden als onderdeel van een totaalpakket voor zakelijke verzekeringen.

Wat is een gebouwverzekering?

Door een gebouwverzekering af te sluiten verzekert u de herstelkosten van uw bedrijfspand of huurdersbelang. De kosten die u maakt om uw pand weer te herstellen in dezelfde staat als voor de schade worden herstelkosten genoemd. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn. Het is dus van groot belang om deze verzekering af te sluiten en voor een reëel bedrag te verzekeren. Het risico van onderverzekering wilt u als ondernemer niet lopen. Een zakelijk adviseur helpt u graag de juiste keuzes maken bij het afsluiten van een gebouwenverzekering.

Wat wordt verzekerd onder een gebouwenverzekering?

De voorwaarden van een gebouwenverzekering wil per verzekeraar nog wel eens afwijken. Voor u een gebouwverzekering afsluit is het uiteraard van belang dat u goed de voorwaarden bekijkt en de gebouwenverzekeringen vergelijkt. Over het algemeen zijn de risico’s van schade door brand, blikseminslag, inbraak en waterschade opgenomen in deze voorwaarden.

Niet alle schade wordt vergoed

In de voorwaarden wordt vaak duidelijk welke schade niet vergoed wordt. Zo worden onverwachte natuurverschijnselen als aardbevingen of vulkaansuitbarstingen uitgesloten. Maar ook de financiële schade als gevolg van schade aan uw gebouw wordt niet onder een gebouwenverzekering vergoed. Kunt u uw werk niet meer uitvoeren door schade aan uw pand? Deze schade wordt vergoed uit een bedrijfsschadeverzekering, niet de gebouwverzekering. Schade aan uw inventaris of goederen worden vergoed uit een inventaris- en goederenverzekering. U dient zich hiervoor apart verzekerd te hebben.

Een gebouwverzekering afsluiten

Wilt u goed advies over het afsluiten van een gebouwverzekering? Iemand die voor u de risico’s, voorwaarden en mogelijkheden in kaart brengt? Een zakelijk adviseur van HBR in Bloemendaal staat voor u klaar. Neem vandaag nog contact op.